617 социалисти в община Кюстендил с право да гласуват за лидер на партията

„17 избирателни секции са обособени в община Кюстендил за прекия избор на председател на социалистите”, обяви председателят на изборната комисия Малинка Чингарска. Във всяка една ще има председател, заместник-председател и секретар. Пет секции има на територията на град Кюстендил и 12 в съставните села, където има основни партийни организации.

„Осигурен е транспорт за всички желаещи да пуснат своя глас за председател на партията. Няма да оставим никого. Разпределили сме колите, всеки отговаря за извозването, за доставка на храна. Искам да уточня, че членовете на СИК по места работят безвъзмездно, няма да бъде заплатен техният труд, но работят отговорно”, заяви Чингарска.

617 членове на столетницата имат право да гласуват в община Кюстендил. Настоящата председателка Корнелия Нинова има регистрирани 14 застъпници.

„Ние очакваме активност във всички секции и прогнозата ни е поне 90% от членовете да упражнят своето право на глас. Няма да отидат до урните само лежащо болните. В нашата община работим за висока избирателна активност. За нас е чест, че за първи път в нашата партия обикновеният социалист има правото и може да реши със своя глас кой да бъде лидер и председател на партията”, каза още председателката на  комисията.

Изборният ден започва от 7 и ще продължи до 19 часа. „Очаквам да станем готови с обработените резултати малко след полунощ за нашата община. В неделя в 8 часа трябва да тръгнем за столицата. Иначе клубовете са подсигурени – там, където ще се гласува, има тъмни стаички. Всичко е подготвено и комплектувано”, коментира Чингарска. 

Общо 800 бюлетини са разпределени по секциите, те са с 20% над бройката гласоподаватели. „Искам да кажа, че бюлетините не са общи, а за всяка секция си има определени със съответния номер. Това е гаранция за частни избори и за да няма подмяна на бюлетините от една в друга секция. Осигурили сме и маски, дезинфектанти. Изборът ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки”, допълни председателката.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *