62-г. Бамчо и 77-г. Мъли остават в ареста за опита за блудство с малолетното момиче в Разлог

62-годишният по прякор Бамчо и 77-годишният по прякор Мъли, и двамата с фамилия Карталов, които бяха задържани в петък вечерта след сигнал за опит за блудство с 11-годишно момиченце в Разлог, остават в ареста.

Съдът е приел за доказана вината им, че двамата мъже са опитали да склонят към блудствените действия малолетната. Мярката ще бъде обжалвана следващата седмица в Окръжен съд – Благоевград.

Както struma.bg писа, Бамчо и Мъли бяха задържани най-напред с полицейска заповед до 24 часа, а след това с прокурорско постановление задържането им бе удължено до 72 часа.

По разказ на майката и бащата на 11-годишното момиченце то е било най-напред подлъгано от 62-годишния мъж да се отдалечи от дома си, а след това със заплахи е отведено в дома му, където бил по-възрастният мъж.

През сълзи на очи майката разказа какво е споделило момиченцето с нея”:

„Играеше си пред нас и Бамчо дошъл тук и казал на детето ми, че две момичета я викат. Тя отишла до главната улица да види кой я търси и той тръгнал след нея. Там извадил отвертка и започнал да я заплашва, като й казал да върви пред него, за да не започне да я боде и я завлякъл при по-стария, при Мъли. Добре, че дойдоха хора да ме предупредят. Изпратила ги една жена, която видяла как вкарват детето вътре. Аз тръгнах веднага и не са успели да й направят нищо, но детето беше много изплашено, разказа през сълзи майката Миглена и сподели, че 62-годишният мъж ударил на дъщеря й няколко шамара по бузата, за да я сплаши и да спре да плаче.

„Това не му е за пръв път. За този човек трябва не затвор, а смърт. Има много свидетели, че той се е гаврил и с други момичета, не само с нашето. Най-напред ги примами със стотинки, с жълти стотинки,  и след това ги заплашва. Такива хора трябва да ги убиват. Как може да си играе с 11-годишно момиче? Детето е подтиснато, страхува се. Ако го пуснат, той ще посегне и на друго дете. Или да го затворят, или да го изпратят в лудница“, каза бащата Златко Златков.

Заради случая цялата ромска махала в Разлог е настръхнала. Хората настояват за справедливо наказание и също потвърдиха думите на бащата, че по-младият от двамата мъже и друг път е склонявал към блудствени действия малолетни момичета, но е останал ненаказан поради липса на доказателства. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *