Северна Корея изстреля ракети с бойни глави

Северна Корея обяви днес, че вчера е извършила успешно изпитание на ракета с няколко бойни глави, предаде Асошиейтед прес, като уточни, че това е оръжие със сложна конструкция, с каквото севернокорейският лидер Ким Чен-ун цели да преодолее противоракетната отбрана, разположена на континенталната част на САЩ.

Изявлението противоречи на твърденията на Южна Корея за неуспешно изпитателно изстрелване на разнородни бойни средства от страна на Пхенян, отбелязва АП.

Изпитанието е имало за цел да провери отделителната способност и контрола по насочването на бойните глави, за да се удостоверят способностите на Множествената самостоятелна възвръщаема ракета носител, се казва в съобщението на централната агенция на Северна Корея (КЦТА).

Отделилите се от ракетата носител бойни глави „са били насочени правилно към трите набелязани цели“, а „примамката“ е била засечена от радар, пояснява КЦТА. 

Това е първото изстрелване на ракета с много бойни глави, което става публично достояние, посочва АП. Ракета с няколко бойни глави бе в списъка на високотехнологичните оръжейни системи, пожелани от Ким на партиен пленум в началото на 2021 г., припомня агенцията.Източник: БТА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *