68 пациенти се лекуват в Ковид отделението на кюстендилската болница, четирима от тях интубирани

37 нови положителни случая с коронавирусна инфекция са регистрирани в Кюстендилска област за денонощието. От тях в община Кюстендил – 24, Дупница – 6, Рила – 3, Бобошево – 2, по един нов случай има в общините Невестино и Бобов дол,  сочат даннитеот Областния кризисен щаб. 68 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Четирима от тях са интубирани и в реанимация, други петима са в много тежко състояние, а по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние. В градската поликлиника има филтър за пациентите, на входа се мери температурата им. Шефът на болницата д-р Александър Величков посочва, че разпространението на заразата става на семейно-битов принцип. „Заразяват се цели семейства, техни родственици, баби, дядовци. Заразяват се на самото работно място, където не се носят маски”.

От няколко дни маските на открито в града са задължителни. 

11 лица са настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“ в град Дупница. Един от пациентите е на интензивно лечение, останалите са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Трима са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на общинската болница в град Дупница. Двама от тях са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие е починал 84-годишен мъж от община Кюстендил. Лицето е имало придружаващи заболявания.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *