7-годишно момченце оцеля след 6 часа в мразовития океан

7-годишно момче прекара 6 часа в мразовития океан и като по чудо оцеля. Детето е изпаднало в кома, но вече е успяло да се събуди. Джулиан Хонен, баща му и семеен приятел се преобърнали с лодка край австралийски залив. Тримата са извадени от водите в неделя, след като спасителни екипи ги издирват. Тогава 7-годишният е приет в болницата в кома, пише “Мирър”.

Джулиан отваря очички още на слeдващия ден и е стабилен, разговаря с близките си и персонала в болницата. Детето прекарва 6 часа във водата с 38-годишния си баща Майк и семейния им приятел Стивън Джекоко, добавя Yahoo News.

Шансът малкият да оцелее първоначално е бил нищожен, тъй като страдал от хипотермия и е бил в критично състояние. Майката на детето споделя негова снимка във фейсбук и пише: “Искам да благодаря на всички за любовта, грижите и молитвите за сина ми Джулиан. Той се възстановява успешно”, пише “24 часа”.

“Той се подобрява осезаемо и вече е стабилен, говори си с нас. Това е доказателство за борбения му дух”, допълват родителите на 7-годишното момченце.

“Джулиан се нуждае от още грижи, но състоянието му днес ни вдъхна надежда”. Майк и Стивън Джекоко също страдат от хипотермия, но докато чакат спасителните екипи двамата се редуват да държат малкия на повърхността, докато се придържат към останките от 5-метровата лодка. Джулиан е откаран с хеликоптер в болницата, а след това полицията изтегля и възрастните мъже от водата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *