HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

7 г. затвор за санданчанина Симеон Емилов за грабеж и нападение над полицай

41-годишният Симеон Емилов, по прякор Синап, бе осъден на 7 години затвор за грабеж и причиняване на средна телесна повреда на полицай. Това е присъдата, която постанови състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван от Татяна Андонова, за двете престъпления, извършени от санданчанина, известен като гълтач на лъжици и запалки. За грабежа той бе осъден на 7 години, а за нападението над полицай Тодор Палков – на 5 години, като му бе наложено по-тежкото наказание.

В стомаха си криминално проявеният ром и към момента има 1 лъжица и 2 запалки, които се виждат от снимката на скенера. Иначе, макар и да е с лека форма на шизофрения, той разбира свойството и значението на постъпките си, считат вещите лица, които са го изследвали дали е вменяем. Симеон Емилов ще изтърпи присъдата си при първоначален строг режим.

Както вестник „Струма“ писа, на 19 март вечерта той се вмъкнал в приземен етаж в къща на ул. „Гоце Делчев” в Сандански и започнал да прибира в чувал наличната техника – бормашина, фреза, машина за строителен разтвор и др. Крадецът си светел с фенерче и бил забелязан от съседи, които се обадили в полицията. На мястото бил изпратен светкавично полицейски екип, който при пристигането си забелязал крадеца да се измъква от къщата с чувал на гърба. Последвала гонка из улиците, при която апашът изхвърлил чувала, блъснал полицай Тодор Палков, който паднал и повече не могъл да стане от страшната болка, която изпитал.

Няколко часа след това Емилов е заловен да се крие на тавана в друга къща и е арестуван. При уличния сблъсък с крадеца 28-годишният полицай си усукал крака и бил приет в болница, където впоследствие е опериран и изваден от строя за 5 месеца.

Междувременно чувалът с откраднатата строителна техника е намерен до кофа за боклук. Впоследствие вещите са разпознати от собственика им Борислав Алексиев. Симеон Емилов е задържан под стража и обвинен за две престъпления – грабеж и средна телесна повреда на полицай. Той обаче отрича, че е извършил престъпленията, и след като остава зад решетките, изпълнява коронния си номер – започва да гълта предмети – запалки и две лъжици. Гълтачът се озовава по спешност в дупнишката болница, където лекарите успяват да извадят част от тях.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *