7 истини за любовта, които трудно приемаме

Любовта може да накара човек да „полети“, както и да страда безутешно. Любовта е красива, но не и лесна. Любовта изисква работа и подхранване всеки ден. Човек не може да очаква, че просто да бъде с някого е гаранция за безоблачност. Присъствието само по себе си не е достатъчно. Вижте 7 истини за любовта, които трудно приемаме.

Макар да копнеете за любов като в приказките или романтичните филми с щастлив край, истината е, че този образ на любовта е лъжовен. Любовта се нуждае от усилия и от двамата човека, макар че в много връзки този баланс липсва. Колкото по-рано осъзнаете истинското лице на любовта, толкова по-щастливи ще бъдете, защото разочарованията ще бъдат сведени до минимум. Необходимо е да осъзнаете и приемете някои истини за любовта, дори и да не са по вкуса ви:

Понякога обичаме хора, които не обичат нас

Понякога се влюбваме в някой, който не отговаря със същото. Понякога обичаме силно без да бъдем обичани. Понякога може да сме с някого, който само се възползва от нас. Няма смисъл да инвестирате чувства, усилия и грижи в човек, който очевидно не го заслужава. По-добре продължете напред и потърсете взаимна любов.

Трябва да обичате себе си преди всеки друг

Не става въпрос за егоизъм. Обичта към самия себе си е в основата на себепознанието и здравата връзка. Всички трябва да се научим да обичаме и ценим себе си, преди да го правим с някой друг. Неизчистените  комплекси и несигурност само могат да дадат негативни отражения в едни бъдещи любовни отношения.

Понякога може да имате негативни чувства към човека, когото обичате

Когато обичаме някого, невинаги нещата са толкова позитивни, колкото ни се иска. Може да има моменти, в които да изпитвате негативни чувства към човека, с когото сте и да се чудите какво би било, ако живеехте по различен начин. Разбира се, тези моменти са напълно нормални, когато са кратки, защото все пак всички сме хора и понякога имаме различия. Ако обаче чувството, че нещо не е наред и че всъщност не сте щастливи с половинката си е перманентно, вероятно връзката ви не е здравословна.

Всеки заслужава любов

Всеки има нужда от любов, дори и хората, които смятате, че не го заслужават. В крайна сметка човекът е социално създание и любовта се явява необходимост за всеки от нас.

Сама по себе си любовта не е достатъчна

Понякога може да обичате някого с цялото си сърце и нещата все още да не се получават. Това, че с половинката си се обичате, не ви прави задължително подходяща двойка. Има случаи, в които раздялата е по-правилният избор за двама души, които макар да споделят любов един към друг, в крайна сметка копнеят за различни неща и имат несходни виждания за бъдещето като цяло.

Любовта не е лесна

Освен влюбването, нищо, свързано с любовта не е толкова лесно. Любовта може да бъде сложна, защото сблъсъкът на две отделни личности само по себе си е предизвикателство. Любовта може да ви накара да полетите, но и да се измъчвате заради болка.

Не може да накарате някого да ви обича

Дори да изпитвате най-силната обич на света и да правите невъобразимото за някого, няма как да го накарате да ви обича насила. Любовта или я има, или не.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *