7 неща, които могат да причинят тъмни петна по лицето ви

Що се отнася до кожните проблеми, един от най-често срещаните проблеми са тъмните петна. Има много неща, които могат да ги причинят, от излагането на слънце до генетиката. Тъй като не можете да промените гените, има няколко неща, на които трябва да обърнете внимание, за да се грижите правилно за себе си, пише trafficnews.bg.

Понякога се фокусирате върху лечението на тъмни петна, но забравяте да обърнете внимание на това, което ги причинява. Прочетете, за да разберете защо имате тъмни петна и как да ги избегнете.

Флуоресцентна светлина

Малко хора знаят това, но излагането на такъв тип светлина може да доведе до тъмни петна. Това е така, защото флуоресцентната светлина може да повлияе на хиперпигментацията на кожата. Тя се излъчва от компютри, телевизори и дори смартфони.

За да предотвратите появата на тъмни петна, нанасяйте слънцезащитни продукти всеки ден, когато започнете да се грижите за кожата.

7 работи што може да предизвикаат темни дамки

Белези от акне

Виждайки обезпокоителна пъпка по кожата си, това предизвиква почти непреодолимо желание да започнете да я стискате. Въпреки че желанието е неустоимо, много е важно да не го правите. Причината за това е, че може да предизвикате възпаление, което може да накара кожата да произвежда меланин, което води до тъмни петна и дори белези.

За да предотвратите това, консултирайте се с дерматолог, за да разберете причината за акнето и как най-добре да го лекувате.

7 работи што може да предизвикаат темни дамки

Пропускате слънцезащитния крем

Всички знаят, че трябва да носят слънцезащитни продукти, когато отиват на плаж, а някои са чували, че слънцезащитните продукти трябва да се използват всеки ден, дори на закрито. Но проблемът е, че малко хора са наясно с факта, че слънцезащитните продукти трябва да се прилагат на всеки 2 часа.

Като се има предвид, че повечето тъмни петна са причинени от увреждане от слънцето, винаги нанасяйте слънцезащитни продукти, започвайки от сутринта.

Не отстранявате козметиката, която прилагате през нощта

Ако отидете на дерматолог и се оплачете от тъмни петна, той вероятно ще предложи използването на продукти за нощно лечение. Някои продукти, особено киселинните, имат потенциала да изчистят петната, но също така дразнят кожата, причинявайки тъмни петна.

Ако киселината дразни кожата ви, не забравяйте да я премахнете, като измиете лицето си сутрин и след това нанесете слънцезащитен крем.

7 работи што може да предизвикаат темни дамки

Комбинация от лимон и слънце

Има много естествени домашни лекарства, които включват лимон за почистване на тъмните петна по кожата. Но това, което хората забравят, е, че лимоновият сок, когато се комбинира със слънчевите лъчи, всъщност може да причини тъмни петна или да влоши съществуващите. Това се нарича фитофотодерматит и се причинява от вещества като фуранокумарини и псоралени, тоест когато влизат в контакт със слънчева светлина.

За да предотвратите това, винаги измивайте добре лимоновия сок от кожата.

7 работи што може да предизвикаат темни дамки

Използване на твърде много хидрохинон или ретиноева киселина

Има някои козметични продукти, които съдържат хидрохинон и ретиноева киселина и са предназначени за лечение на тъмни петна. Проблемът е, че ако ги използвате твърде дълго и във високи концентрации, те могат да влошат състоянието на кожата ви, вместо да изчистят петната.

Винаги се консултирайте с дерматолог, за да разберете как правилно да използвате тези продукти.

7 работи што може да предизвикаат темни дамки

Бременност

Хормоналните промени по време на бременност могат да причинят нещо, наречено “хлоазма”. За щастие тези тъмни петна изчезват след приключване на бременността.

За да избегнете това, винаги нанасяйте слънцезащитни продукти.

7 работи што може да предизвикаат темни дамки

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *