7 растения в дома викат безпаричието и нещастието

Ако имате проблеми в личния си живот, то може би не опира само до карма. Оказва се, че изключително голямо значение има дори фактът какви растения държите в дома си.

Има такива от тях, които привличат безпаричието, а финансите ви сякаш просто потъват и изчезват, без дори и да осъзнавате къде и за какво. Някои от там привличат лошия късмет и са способни да съсипят отношенията с най-близките ви хора. 

Именно заради това ви съветваме да обърнете внимание на растенията, които имате в дома си и ако откриете някое от тях в списъка ни, то по-добре да го изкарате от жилището си.

Хоя

Това растение се счита, че плаши мъжете. Изглежда много красиво, но според вярванията прави жените вдовици. Хоята прилича малко на изкуствено цвете и поради тази причина много хора я асоциират с гробища.Това не са всички минуси. Листата й са отровни и трябва да сте много внимателни с тях.

Бръшлян


Ако вярвате на поверията още от едно време, то тогава трябва да знаете, че според тях това растение предизвиква разпад на отношенията в семейството и води до развод. 

Най-опасен е сортът с големи триъгълни листа. Ако имате такова растение в жилището си, то най-добре незабавно се отървете от него.

Монстера

Това е доста популярно стайно растение. То се поставя не само в жилищни помещения, но и в много офиси. За него обаче е много важно да запомните, че то в никакъв случай не бива да бъде позиционирано в спалнята. 

То се нарича цвете “вампир” и може да причини здравословни проблеми, най-вече главоболие. 

Сциндапсус


Това растение се нарича още “златна лиана” и е много буйно. Може да достигне до 5 метра. Смята се, че по време на цъфтежа си, отнема от мъжката сила и енергия.

Дифенбахия

Това отровно растение също не трябва да бъде държано у дома, ако искате бракът ви да е успешен, дълъг и щастлив. То плаши мъжете в емоционален план. Освен това е вредно за здравето и също може да доведе до главоболие. 

Кактус


Колкото и да е странно, кактосите също попадат в тази класация. Вероятно причината е заради игличките му, които навяват асоциации за негативна енергия. В същото време други експерти препоръчват да го оставите пред монитора на работното си място, тъй като то неутрализира вредното излъчване от екрана.

Цисус

Това растение има доста чудата форма. Счита се, че то отнема женското щастие и привлича самотата, пише jenata.blitz.bg.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *