7 скрити психологически проблема, които има той, ако проверява телефона ви

Проучванията показват, че 34% от дамите и 62% от господата проверяват телефона на половинката си. Причината за това съвсем не е само ревността. Оказва се, че има някои психологически проблеми, които са в основата на нездравото любопитство и грубо нахлуване в личното пространство на партньора.

Да видим 7-те скрити психологически проблема, които може да има вашият човек:

1. Ниска самооценка:
Хората, които ровят в телефона на любимия човек, смятат, че не го заслужават и той може да намери някой по-добър. Те се чувстват недостойни и се страхуват да не бъдат изоставени. Ниската им самооценка им пречи да бъдат щастливи и води до влошаване на връзката.

2. Обмисляне на изневяра:
Не рядко, когато човек подозира партньора си, самият той планира или вече е извършил предателство.

3. Проблем с доверието:
Възможно е партньорът ви да е параноичен и да не може да се доверява. Той очаква непрекъснато да го предадете и търси „улики“ срещу вас. Когато не намира такива, започва да си фантазира и да ви обвинява безпочвено.

4. Липса на здравословни граници:
Всеки един от партньорите трябва да уважава личното пространство на другия и да не прекрачва границите. Този, който непрекъснато дебне и слухти около вещите на другия, няма никакви задръжки, морал и достойнство.

5. Липса на внимание:
Лошата комуникация води до подозрения и съмнения. Партньорът, който се нуждае от повече внимание, започва да търси причините за поведението на другия.

6. Незрялост:
Вместо да пита, вечно съмняващият предпочита да получи желаната информация подмолно и скрито. Той не е готов да си изясни отношенията с другия и показва явна незрялост. Възможно е просто да не е способен на сериозна връзка.

7. Изгаряща ревност:
Ревнивецът иска постоянни доказателства за вярност и държи да проверява партньора си по всички възможни начини. Не би се спрял да рови във вещите му и се вкарва в невероятни филми за предполагаема изневяра.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *