7-членна комисия ще разпределя субсидията за 2021 г. на читалищата в Кюстендил

Седемчленна комисия ще разпределя субсидията за читалищата тази година в Кюстендил. Представителите й бяха излъчени на работна среща на читалищните председатели и секретари на територията на общината. Тя бе водена от председателя на най-голямата самодейна институция – читалище „Братство”, Иван Андонов. Предстои да се проведе втора среща следващата седмица за уточняване и гласуване размера на субсидираните щатни читалищни бройки.

Стандартът за една субсидирана бройка през 2021 г. е в размер на 11 484 лв., като завишението е с 1044.00 лв. спрямо 2020 г. В него са разчетени средства за дейност, както и за заплати, други възнаграждения и плащания на персонала, осигурителни вноски и издръжка, както и средства, съгласно Закона за здравословни и безопасни условия на труд.

В община Кюстендил има 41 народни читалища, извършващи дейност, които са в изпълнение на Закона за народните читалища и получават субсидия.
На срещата бяха изказани благодарности от читалището в село Катрище за извършени ремонтни дейности. Присъства и зам. кметът Светослав Василев.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *