HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

70 полицаи протестираха под пороен дъжд в Г. Делчев за по-добри условия на работа

Поройният дъжд, който се изля в Гоце Делчев в късния следобед, не разколеба служителите на реда, които излязоха на протестен митинг с искане за по-добри условия на труд, увеличаване на работните заплати в МВР и униформи. Около 70 полицаи от града се включиха в протеста пред сградата на Общинския исторически музей.

„На това място се е намирало първото околийско управление след освобождението на Неврокоп през 1912 година”, обясни заместник-председателят на УС на Синдикалната организация на служителите в МВР Димитър Попов.

Недоволните полицаи се оплакват от размера на заплатите, че работят в лоши условия и нямат нови униформи и обувки. По данни на синдикатите в складовете още няма служебни облекла за служителите на МВР.

Стачните действия бяха подкрепени от граждани на Гоце Делчев и Христо Христов, председател на Синдикалната организация на служителите в административно обслужване към МВР. По неговите думи исканията на протестиращите са справедливи и трябва да бъдат чути.

„Има намаляване на щатовете. Хората напускат. От трима остава един. Назначават се нови хора, но и те напускат. За да се оправи проблемът с щатовете, трябва първо да се спре текучеството на кадрите“, коментира Димитър Попов.

Той е категоричен, че протестите няма да спрат, докато не се изпълнят исканията на полицаите. Продължават щафетните протести в големите областни и по-малките градове в страната. Следват стачни действия в Благоевград и Разград. Акции на недоволство ще има през целия август.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *