Не се предвижда затваряне на учебни и детски заведения в Кюстендилска област

Затваряне на учебни и детски заведения в Кюстендилска област не се предвижда към момента, сочат данните на РУО. 10 ученици от цялата област са дали положителни проби за коронавирус, а контактните са 201. Учителите с положителен резултат са 30, контактните – 12. Заразените от непедагогическия персонал са 7 души, а контактните – 8.

Хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 36 души. Една част от пациентите са в тежко, а друга – в средно тежко състояние. Починал е  82-годишен мъж от община Кюстендил, който е бил с  придружаващи заболявания. 

В Ковид отделението на общинската болница в град Дупница са настанени за лечение 18 души. Двама от тях са в тежко състояние, шестима – в средно тежко, останалите са в сравнително стабилно общо състояние, информират от болничното заведение. 

В МБАЛ “Св. Иван Рилски 2003” – град Дупница има хоспитализирани 59 лица с двустранна пневмония. От тях 13 са с коронавирусна инфекция и са настанени в Ковид отделение. Осем от пациентите с Ковид-19 са в средно тежко състояние и на кислородна терапия. На още 13 от тези 59 лица се очакват резултати от PCR тестове.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *