Стотици станаха част от богатата празнична програма на Община Благоевград и заедно посрещнаха 2016 г. под открито небе

С много настроение и дълги хора жители и гости на Благоевград посрещнаха 2016 година под открито небе на площад „Георги Измирлиев“. Община Благоевград, съвместно с Ансамбъл „Пирин“ бяха подготвили богата музикална програма. Тя започна половин час преди полунощ, когато пред зала „22 септември“ се събраха стотици жители и гости на града, за да изпратят старата и да посрещнат новата година.

Водещ на програмата беше художественият ръководител на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев” Бранимир Митов, а на сцената излязоха популярни изпълнители, сред които Иван Гоцев, Кирил Костов, Стоян Джельов, Мирослав Тросков, Димана Боянова, Милена Пищолска, Стойка Германова, Лиляна Гогова, Роза Христова, Николай Кимчев, Йорданка Димитрова, Мария Шалева.

За новогодишната нощ на площад „Георги Измирлиев“ беше изградена сцена със специална видеостена и ефектно осветление. Преди да си честитят Новата година, събралите се на площада, чуха част от словото на президента на Република България Росен Плевнелиев, с което той поздрави нацията и изрази надеждата си за изпълнена с повече доброта и единство година.

Точно в полунощ заря озари небето над Благоевград. С изпълнители от Пиринския край стотици жители и гости на града отпразнуваха новата година. Медицински екипи и служители на реда следяха за спокойното протичане на празника под открито небе в центъра на Благоевград.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *