8 изненадващи факта, които могат да ни научат на нещо

Хората казват, че „човек се учи докато е жив“ и ние сме напълно съгласни с това твърдение. Но колкото и да учим, винаги остават неща, които не забелязваме и подминаваме по една или друга причина. Освен това, има толкова невероятни малки факти, които остават заглушени от по-популярни такива, пише framar.bg. Събрали сме няколко шокиращи факта, за които едва ли сте чували преди. Самите ние не бяхме!
Гушкането създава натурални обезболяващи
Когато прегръщате любимия човек се задейства хормонът окситоцин. Учените са открили, че малка доза от него намалява главоболието, а при някои премахва болката напълно за около 4 часа. Силна прегръдка определено е по-добра идея от хапчетата!

Повече от 75 хамбургера на секунда биват продавани в Макдоналдс
Въпреки оплакванията и т.н „нездравословни менюта“, хората си угаждат, когато става дума за хамбургер. Веригата Макдоналдс е изключително популярна — хиляди хора купуват храната им. Нов ресторант бива отворен на всеки 14.5 часа на различни места по света.

Вашият Макинтош не може да бъде поправен, ако сте пушили цигара в близост до него
Вашата гаранция от Apple най-вероятно ще се анулира, ако сте пушили в близост до компютъра си. Потребителите споделят, че Apple отказва да ремонтира компютрите, когато има катран от цигари. От фирмата считат това за „биологична опасност“ за служителите си и не им позволяват да поправят устройството ви.

НАСА плаща на хора да не правят нищо
Учените на НАСА проучват физическите ефекти от неактивността на човешкия организъм. Точно за това, от време на време НАСА плаща на някого, за да стои и да не прави нищо. Буквално нищо!

Подаряването на камъче е начинът, по който пингвините си предлагат „брак“
В крайна сметка тези камъчета стават част от дома им, което е изградено от кръгли камъни с различни размери.

Ако добавите числото 4 в края на URL-то на Фейсбук, това ще ви изпрати директно на стената на Марк Зугърбърг
Ако не сте запознати със значението на „URL“ просто напишете www.facebook.com/4 и вижте какво ще се случи. Добавянето на числата 5 или 6 ще ви отведе респективно до профилите на Крис Хюджис и Дъстин Московиц, съоткривателите на Фейсбук, които са били и съквартиранти на Марк. Не е ясно защо Зугърбърг е избрал това число, но интересното е, че е намерил лесен начин за достигане до оригиналния профил на създателя на страницата.

В Северна Корея само на военните и хората от правителството им е позволено да притежават автомобил

„Нутела“ първоначално не е измислена като течен шоколад
„Нутела“ е създаден през Втората световна война, когато италиански производител на паста смесва в сладкарницата си лешници и шоколад. На хората им харесва и по-късно започва да се произвежда за масова консумация.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *