ПОЧИВКИТЕ ПРЕЗ 2016 Г.! 4 пъти по 4 дни накуп

Колко пъти ще почиваме повечко като сега вече е въпросът преди утрешния последен ден на дългите празници.

По четири последователни почивни дни през март, май и септември 2016 г. ще имат работещите според решението на Министерския съвет с което размести почивните дни през следващата година. През септември дори ще се съберат два пъти по четири неработни дни.

За да не се прекъсва работната седмица, както и да се осигури по-ефективно използване на почивните дни, кабинетът взе решение да обяви за неработни 4 март (петък), 23 май (понеделник), 5 септември (понеделник) и 23 септември (петък). Те ще се отработват съответно на 12 март (събота), 14 май (събота), 10 септември (събота) и 17 септември (събота).

Разместванията се налагат, тъй като през 2016 г. Националният празник на България – 3 март, се пада в четвъртък, а по календар 4 март е петък.

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, е във вторник, а предходният 23 май се пада в понеделник.

Официалният празник 6 септември – Ден на Съединението, през 2016 г. е във вторник, а по календар 5 септември е в понеделник.

Денят на независимостта на България – 22 септември, е в четвъртък, а следващият ден 23 септември се пада в петък.

Дните, които се обявяват за работни, са съботи през същия месец, като по този начин броят на работните дни в месеца не се променя.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *