Десетки автобуси с българи блокирани на Калотина

Десетки автобуси с българи, празнували в Сърбия, бяха блокирани тази нощ на Калотина. Забавянето предизвикаха сръбските гранични власти, съобщи bTV.

На отиване автобусите също бяха забавени – с около четири часа, но на нашата страна на границата. На връщане ги очакваше ново предизвикателство – този път от сръбската страна.

Около 21 ч. снощи те станаха част от огромно задръстване.

„Тръгнали сме на 30 декември, четири часа чакаме. Знаело се е колко хора ще излязат и колко ще влязат. Идваме в страхотно настроение, много добре прекарахме, там организацията беше чудесна. Идваме и отново чакаме четири часа и не се знае кога ще минем“, казва една от пасажерките.

„Това са няколко хиляди души. Това са 50 автобуса, ние бяхме 38-ят. Ние гледаме философски на нещата. Нямаме избор“, споделя друг.

Би трябвало да се предвиди, че в този ден ще има такова струпване, смятат пътуващите – лесно е да се предвиди, че ако има повече гишета, няма да има опашки…

„Сърбите се мотат и така го направиха. Кой ти дава информация? И ние питаме. Отидохме в Сърбия да им дадем нашите пари, те ни цакат“, недоволстваха някои.

Малко преди полунощ преминаването се ускори, след като беше отворена още една лента за движение. И до този момент обаче няма яснота какво предизвика бавната работа на сръбския граничен пункт.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *