Дъщеричката на ски учителя от Банско Б. Еринин – Бориса, и малкият юнак Венцислав са първите бебета на 2016 година в Благоевград, синчето на гастарбайтерка в Гърция – последното за 2015

Наследничката Бориса на известната в курортния град Банско фамилия Еринини изплака в първите часове на Новата 2016 година в благоевградската болница. Първата рожба на ски учителя Борис Еринин и 25-годишната му съпруга Диана, мениджър във фамилната строителна фирма, пое първия си дъх в 14,00 часа на 2 януари в акушеро-гинекология на болница. Момиченцето е с перфектни мерки и тегло 3,450 килограма. Първите грижи за новороденото поел екипът от неонатология със завеждащ д-р Райна Калпазанова.

„Дъщеричката ни е нашият най-голям подарък за новата година със съпруга ми Борис, избрахме звучното българско име Бориса, кръстена е на баща си”, каза щастливата майка, която се възстановява под активните грижи на акушер-гинеколозите. Тя пожела на дъщеричката си крепко здраве и да избере професионалия път на баща си, да се занимава със спорт.

2,800-килограмовият юнак Венцислав изплакал също на 2 януари. Той е първата и силно желана рожба в семейството на 29-годишната Димитрина Овчарова от Благоевград.

Последното бебенце за 2015 година е синът Кристиян на младите бизнесмени Цветанка и Мирослав Свирецови от Симитли.

„Избрахме със съпруга ми Мирослав рожбата ни да се роди в България и пристигнахме специално за раждането от Гърция”, разказа майката Цветанка.

Тя ще продължи да се грижи за бебенцето тук, а таткото ще замине отново за гръцкия град Серес. Бебенцето изплакало на 31 декември в 15,30 часа в ръцете на болничния директор д-р Огнян Митев и специализанта д-р Георги Слаев.

633 бебета са родени от началото на годината в МБАЛ – Благоевград. Мъжки рожби се родиха на Рождество Христово, последното за изминалата година и първото за 2016 година, което е предвестник на силна, мирна и здрава година, каза началникът на акушеро-гинекология д-р Лидия Калоянова. Тя ориса здрави бебенца да радват жителите на Благоевградска област през цялата година, която се нарежда на осмо място в страната по раждаемост.

2331 новородени са зарадвали фамилии от Пиринско през изминалата 2015 година. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *