Екстеншъните могат да причинят косопад

Дългата и красива коса е мечта за всяка жена и неслучайно екстеншъните набират все по-широка популярност сред дамите по цял свят. Спорен е въпросът доколко те стоят наистина добре – в повечето случаи допълнителните кичури си личат отдалече и нямат естетична стойност.
Освен на добрия външен вид обаче, екстеншъните могат да бъдат врагове и на здравето на скалпа. По последни наблюдения поставянето им може тежко да увреди собствената коса и да предизвика нейното опадане.
Трябва да се знае, че екстеншъните, плитките, коковете и други прически, свързани с опъване на косата, водят до косопад заради прекаленото напрежение, което пораждат. Ако не се вземат мерки навреме, косата може и да не се възстанови, особено когато корените също са увредени, пише Трибали.
Освен това малко по малко екстеншъните изтръгват корена от естественото му място, предупреждават експертите по красота.
Експертите съветват изкуствените кичури да се позиционират и на други участъци от главата – с цел да не се третира непрекъснато само едни и същи зони, защото по този начин фоликулите ще се увредят много по-бързо.
Разбира се, изключително важен е изборът на добър професионалист, който ще се постарае да не травмира косата.
Опасност представляват и различните вещества за залепяне, които съдържат редица вредни химикали. Те също дават негативното си отражение при контакт с косата и кожата на главата.
Задължително е редовното сресване и почистване на екстеншъните. Те изискват не по-малко грижи от естествената коса.
Специалистите препоръчват своевременна консултация с дерматолог и фризьор, веднага щом настъпи влошаване на вида на косата и косопадът надвиши обичайния си обем, а екстеншъни все пак да се ползват само при по-специални поводи. Напомняме, че нормално на денонощие губим около 100-120 косъма.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *