Топ теми

Спасиха 8 от мъжете, пили от ракията убиец в Якоруда, утре ги изписват

Натровените с метилов алкохол осем мъже от Якоруда са в стабилно състояние в болницата в Благоевград и вероятно в понеделник ще бъдат изписани. Това съобщи директорът д-р Огнян Митев.

В дните след Коледа след почерпка на “свинска сватба” с ракия, която се оказа чист метилов алкохол, починаха петима мъже, а още осем бяха настанени в болница.

“Състоянието им е стабилно, няма никаква опасност. Засега нямат и проблеми със зрението, каквито опасения имаме”, допълни д-р Митев.

Част от хоспитализираните са в отделението по хирургия, за да се освободят легла в реанимация за други тежки случаи, пише 24 часа.

Обвинен в продажбата на отровната ракия е собственикът на дърводелски цех Тайфи Мекльов. Пред съда обаче той обясни, че ракията му била оставена в цеха от Юсуф Мемчев, който после починал.

Юсуф е един от тримата други, които починаха пет дни по-рано и тогава още нямаше съмнения, че са натровени. Техните тела не са ексхумирани.

Възможно е, ако прокуратурата събере достатъчно доказателства, да поиска ексхумация поне на Юсуф, чието име бе замесено в трагичния инцидент.

Ако осемте мъже, оставени за лечение, бъдат изписани днес, те ще бъдат разпитани пред съдия.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *