Шофьорът на колата-убиец в новогодишната нощ е 15-годишен, бил на две водки

Младежите, които катастрофираха край Бургас броени минути преди Нова година, са били пияни. Зад волана на малкото „Пежо 106” при тежкия инцидент, след който загина непълнолетният бургазлия В. В., е 15-годишният Д. С. от Айтос. Според източник на „Флагман“ малолетният шофьор е на две водки, когато сяда зад волана.

Вечерта компанията се събира в Айтос, за да посрещне Новата година. След като обаче изпиват няколко водки, четиримата младежи решават буквално в последния момент да тръгнат за Бургас. За целта взимат колата на бащата на 19-годишния Стоян П. Не е нужно да питат или да крадат ключовете на автомобила. „Пежото” палело много лесно заради повреда в контактния ключ.

Понеже всички са стабилно почерпени зад волана сяда домакинът. Така в 23:56 ч. се стига до жестоката трагедия. Шофьорът не успява да овладее возилото и на няколко км преди Бургас се забива в мантинелата. Автомобилът е на парчета, 17-годишният В. В. загива на място, а останалите оцеляват като по чудо.

Решават да кажат на ченгетата, че е карал починалият бургазлия. Полицаите обаче бързо разплитат ситуацията и лъжата лъсва.

Припомняме, че преди малко повече от година подобна тежка катастрофа стана и край карнобатското село Сърнево. Тогава 4 непълнолетни деца издъхнаха на място, размазани в БМВ. Колата също бе открадната без знанието на собственика й, който се оказа баща на едно от загиналите момчета. Аутопсията показа, че те също са били пияни във фаталната нощ.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *