Много внимавай с магнитите за хладилник!

Магнитите за хладилници и бижута за декорация могат да бъдат истински убийци, ако имате слабо сърце, предупреждават специалистите. Видът на магнити, които в последно време се използват в търговските продукти като магнити за хладилник, могат да предизвикат смущения на сърдечните стимулатори и вградените устройства за сърцето, а последствията могат да бъдат фатални. Специалистите предупреждават, че е достатъчно да бъдете отдалечени на 3 сантиметра от магнита, за да дестабилизират устройствата, които са от жизнено значение.

Подчертава, че не става дума за старите железни магнити, които са с тъмно сиво, а за ново поколение на магнити с лъскава сребристо. Те са модерни заради силната магнитна сила и заради намаляване на разходите за тяхното производство.
Поради това те често се вграждат и в компютърните твърди дискове, слушалки, високоговорители, но и играчки, бижута и дори дрехи, пише zajenata.bg. Швейцарските изследователи от Университетската болница в Цюрих ги тествали при 70пациенти, които са с вградени устройства за сърце. Малките магнити от 8 грама им пречела, като те се намирали на 3 сантиметра от тях.

Когато хората се отдалечавали от магнитите, техните устройства се връщали да работят в нормален ритъм. Най-голямата опасност за тези хора е, ако на дрехите си поставят значка, която съдържа този вид магнит. Продължителното излагане наистина може да струва човешки живот.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *