ЮЗУ търси автомобил за 156 000 лв., два пъти отказа да купи суперлуксозен „Lexus” от автобоса В. Новоселски

ЮЗУ „Н. Рилски“ търси да обнови автопарка си с новопроизведен хибриден автобомил. От документите, публикувани на сайта на Агенцията за обществени поръчки, става ясно, че прогнозираната стойност на луксозното возило е 130 000 лв. без ДДС, т.е. университетът е заделил 156 000 лв. за кола.

Относно техническите показатели на лимузината тя трябва да е седан с 4 врати, 4+1 места, шестцилиндров V-образен двигател, не по-малък от 3000 куб.см, автоматична скоростна кутия, пакет от минимум 10 въздушни възглавници, антиблокираща спирачна система и др. Сред изброените изисквания за интериора на автомобила са бордно табло с мултифункционален дисплей, Bluetooth система „свободни ръце” за телефон – с информация на дисплея и гласово управление, цялостен кожен салон, електрическо регулиране на волана по височина и дълбочина. Като допълнително оборудване са посочени имобилайзар, навигационна система с минимум 7 инча дисплей и прецизна карта на България и Европа, боя тип „металик“.

Любопитното е, че въпреки обявената обществена поръчка ЮЗУ все още не може да се сдобие с желания автобомил, а причината е, че на два пъти оферти подава само една фирма – „Монца“ на В. Новоселски. Бизнесменът е единственият участник в откритата продцедура през ноеври и тази през декември, като е направил предложение за доставка на автомобил Lexus, модел GS450 h, на стойност 128 850 лв. без ДДС. Комисия в състав: юрисконсултът в ЮЗУ М. Бъскова, началникът на автопарка Хр. Сапунджиев и Св. Китанов – монтьор, е разгледала, оценила и класирала на първо място единствения участник – фирма „Монца“. В крайна сметка от ЮЗУ се отказват да купят Lexus-а, като университетът се възползва от

законоустановената възможност да прекрати процедурата.

„За участието в процедурата „Доставка на един брой новопроизведен хибриден лек автомобил за нуждите на ЮЗУ „Неофит Рилски“ е подадена оферта само от един участник – „Монца“ ООД. Считам, че не е налице реална конкуренция, която би допринесла за постигане на задоволителни параметри за последващ договор”, пише в решението, подписано от помощник-ректора на ЮЗУ Н. Тахов и изпратено в АОП. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *