Играещият мениджър на канадския „Скарбъро“ К. Димитров се прибра в родния Симитли, дебне за футболисти в Пиринско

Кирил Димитров е роден преди 30 години в Симитли. Юноша е на “Македонска слава”, у нас е играл още за “Септември” /Сим/, “Пирин 1922” и “Беласица”. След като емигрира в канадския мегаполис Торонто, той заигра в първенството на Canadian Soccer League, защитавайки последователно цветовете на “Serbian White Eagles” и “Waterloo”, а от една година е мениджър и футболист на новака в лигата “Scarborough”, който финишира 10-и в края на редовния сезон.

Г-н Димитров, със “Скарбъро” останахте на косъм от плейофите в канадската Сокър Лига. Каква е Вашата оценка за представянето на зелените от Торонто като мениджър и действащ футболист?
Настина развитието на мачовете от последния кръг, и то финалните им минути, ни лишиха от участие в плейофите. Четвърт час преди края на двубоя равенството 3:3 между два от съперниците ни за финалната осмица ни пращаше там, но то не се запази. Така е във футбола, не винаги постигаш целите, но дори и провалът може да мотивира следващия път нещата да се случат по-добре. Все пак припомням, че нашият отбор е новак в лигата и задачата пред нас беше да запишем добро представяне, съчетано с обиграване на отбора, а с това мисля, че се справихме. Разсъждавам като мениджър, оценката за това как аз съм се справил на терена може да дойде единствено от треньора.

Очаквате срещата с един от клубните собственици, който е родом от Пловдив. Каква директива получихте от шефовете, преди да се приберете у нас?
Да, трябва да се видим с клубния президент Ангел Белчев, след като той  се прибере у нас. Ще седнем, за да поговорим за селекцията, все пак ми бе поръчано да огледам няколко определени играчи, чиито качества познавам отпреди. Наблюдавах последните есенни кръгове от “А” и “Б” група и мисля, че добих информацията, която ми бе необходима. Ще изчакам и зимната подготовка на отборите, тъкмо в полезрението ми ще попаднат още футболисти.

Доколко успявате да изпълните мениджърската си роля в полза на “Скарбъро”, с която сте се нагърбили и сега, при завръщането си в родината?
През тази първа година, в която ми бе вменена подобна отговорност, според мен се справих горе-долу добре. Продължавам да се занимавам с издирването на нови попълнения и за следващата кампания, което със сигурност означава, че ръководството е доволно от работата ми и сътрудничеството между двете страни продължава. 

Футболисти на кои постове по-конкретно ви трябват за следващия сезон и какво им предлагате срещу съгласието им да ритат в Канада?
Добрият футболист винаги е добре дошъл, дори да имаш и други варианти на този пост. Ще избегна подробностите, но нападател тип таран ни трябва задължително. Що се касае да условията, които предлагаме, считам, че са повече от приемливи, стига този, когото одобрим, да няма проблеми със семейство, деца и т. н. Наясно съм как се плаща на професионалните футболисти у нас към днешна дата.

Ще продължават ли досегашните ви съотборници от България Добрин Орловски и Тихомир Костурков да са част от проекта “Скарбъро” и през следващия сезон?
Категоричен съм, че и двамата са желани в отбора и през следващото първенство. Добри и Тихо доказаха своя професионализъм по канадските терени и извън тях, така че са добре дошли отново, стига да не бъдат атакувани с по-добри оферти от другаде.

Възможно ли е българин да застане начело на спортно-техническия щаб?
Подобен вариант бе разискван на последното събиране на отбора, но засега подобен ход не стои на дневен ред. Разбира се, такова решение е възможно да се вземе, но понататък.

Споменахте преди като възможност “Скарбъро” да се готви на Балканите, в частност България. Ясна ли е програмата Ви за зимната подготовка?
Признавам, че този въпрос не ми дава мира, откакто съм се прибрал в България. От 20 дни обикалям Варна, Албена и още няколко места, подходящи за подготовка у нас, прескочих и до Гърция няколко пъти. Ако намерението ни да се готвим в тази част на Балканите съществува, има вероятност да се включим в турнир в Гърция с участието на отбора на Димитър Бербатов ПАОК и шампиона на Армения “Алашкерт”. Всичко около зимната ни подготовка обаче ще се изясни след новогодишните празници.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *