ШОКИРАЩА СТАТИСТИКА! МВР не може да се справи, а всички тях ги е страх да живеят в България заради преживения кошмар

Десет пъти са нараснали домовите кражби по време на масовото изпразване на София за празниците, пише „Телеграф”. Още през първите работни дни между Коледа и Нова година районните управления на полицията в столицата са били засипани от жалби за разбити жилища.  Според разследващ тези престъпления, преди празниците за седмица е имало 1-2 кражби, а сега са над десет за същия период. Около Коледа престъпниците имали и добро прикритие, тъй като повечето хора си купуват техника, така че няма да направи впечатление, ако на стълбите срещнете човек с телевизор.

Основните инструменти за разбиване били козият крак и френският ключ, с които се чупели патроните, излизащи извън бравата. Крадат се основно пари, бижута, часовници и парфюми.

Баровските къщи около София също са били обект на нападения, тъй като техните собственици залагали на екзотични далечни пътувания в последните дни на годината. Някои от тях още не са се прибрали и не са установили дали всичко е наред в къщата им.

Тази година има и куриозни случаи. Например крадец е бил пипнат с краден лаптоп на улицата, но след като никой не подал молба за него, трябвало да го върнат на апаша. Откраднатото отива в заложни къщи, а златото се претопява и продава в съседна Турция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *