Горската стража залови 3 ромски каруци с дърва, отсечени незаконно в полето до бившата Войнишка градина край Петрич

По сигнал на общинския съветник от ВМРО – Петрич Кирил Стойков служители на подвижната горска стража заловиха три ромски каруци, пълни с незаконно отрязани дърва, в полето край Петрич. Каруците са оставени на отговорно пазене в разсадника на Държавно горско стопанство и най-вероятно ще бъдат продадени на търг. На ромите нарушители са съставени актове.

Кирил Стойков получил сигнал от собственици на земеделски имоти в района на бившата Войнишка градина край Петрич, че роми с каруци масово изсичат дървета в полето, в това число и орехи, които са под защитата на закона. Стойков веднага подал сигнал на телефон 112.

„Заедно с колегата Тильо Буров решихме, че трябва незабавно да се сигнализира за тази сеч. През последните години незаконната сеч на дървесина бе масова в Петричкото землище, но общината не обръщаше внимание на оплакванията на хората. Само през миналото лято земеделски стопани на имоти около Войнишката градина подадоха множество сигнали за кражба на земеделска продукция и сеч на дървета, включително и на овошки, но никой не се помръдна да вземе мерки. От сега нататък няма да бъде така, ще има ред и в полето”, коментира вчера съветникът Кирил Стойков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *