Вторият син на испанец, избрал България за втора родина, е последното бебе за 2015 г. в Разлог, сладураната Мерал е първото за 2016 г.

Вторият син на председателя на сдружение МИС (Международни инициативи за сътрудничество) в Разлог – Костадинка Тодорова-Райгал, е последното бебе, родено в родилното отделение на МБАЛ – Разлог през 2015 г. Малкият юнак, който ще носи благозвучното име Константин, е проплакал на 30 декември в 11.48 часа и вчера беше изписан от отделението. Константин е втората рожба в семейството. Неговото по-голямо братче Александър навърши една годинка само няколко дни преди Константин да се появи на бял свят.

В знак на благодарност за проявения професионализъм и грижи към любимата му и техния син щастливият татко Давид Райгал, който е испанец, но е избрал България за своя втора родина, поднесе огромен букет цветя на завеждащия отделението д-р Рака Божикова.

От родилното отделение вчера беше изписано и първото бебе, проплакало в разложката болница тази година. Това е малката Мерал от с. Краище, община Белица. Момиченцето е първородната рожба в семейството на Найме и Мехмед Бекир.

Още две бебенца се родиха вчера малко преди 12:00 часа. Малката Гергана е първото новородено от Разлог в местната болница. Сладураната е първородна рожба на Катерина и Лазар Джупанови и вероятно е и първото бебе в Разлог за 2016 година. Другото бебе, което проплака на четвъртия ден от новата година, е малкият Мехмед, който е второ дете на Сабие и Хюсеин Дагонови от с. Дагоново, община Якоруда.

328 са бебетата, които са се родили в РО на МБАЛ – Разлог през 2015 година. Те са с 37 по-малко в сравнение с миналата година.

Две са и двойките близнаци, които са изродили акушер-гинеколозите през 2015 година. Първата двойка са момче и момиче – Георги и Емилия Пазвантови, които са проплакали на 3 юли. Втората двойка близнаци са дъщеричките на общинския съветник от Реформаторския блок в местния парламент адвокат Петър Петров – Ния и Надежда, които се появиха на бял свят на 12 ноември. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *