Отмениха 300 лв. глоба на собственика на ресторант „Чешмето“ за неинструктиран готвач

Собственикът на атрактивното кюстендилско заведение „Чешмето” Георги Георгиев отърва глоба от 300 лева, наложена му от Инспекцията по труда в Кюстендил. Решението е на Районен съд – Кюстендил, като делото е образувано по жалбата на фирма „Джелс” ЕООД заради готвач без инструктаж.

През месеците юни и юли миналата година служители на дирекция „Инспекция по труда” в Кюстендил на три пъти правили проверки на работещите в хотел-ресторант „Чешмето”, намиращ се в местността Хисарлъка над Кюстендил. По време на тези проверки било установено, че работодателят не е спазил правилата за здравословни и безопасни условия на труд, като не е изпълнил задължението си да проведе периодичен инструктаж на един от работниците си, назначен на длъжност готвач с трудов договор за една година.

Пред Районен съд адвокатите на бизнесмена Георги Георгиев обяснили, че веднага след като инспекторите установили пропуска, той бил отстранен, заради което и съдът бил снизходителен и отменил наказанието.

„Ще обжалваме пред Административен съд – Кюстендил”, казаха от дирекция „Инспекция по труда” – Кюстендил, тъй като според правилниците всеки работник трябва да бъде инструктиран поне през три месеца, а на готвача на „Чешмето” такъв инструктаж никога не е правен.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *