Голямата разпродажба започна, изтъргуваха за много пари благоевградски футболист в Турция със заплата 1.6 млн.

Изтъргуваха благоевградчанина Страхил Попов в Турция. Вчера местният „Касъмпаша“ представи новата си придобивка от „Литекс“, без да влиза в конкретика за трансферната сума. От ловешкия клуб обаче обявиха, че синът на управителя на ОФК „Пирин“ Венко Попов и директорката на Езиковата Тина Попова е сложил подпис под договор за две години и половина, през които ще прибере под формата на заплати 1.6 млн. лв., или по 55 000 лв. месечно. На церемонията по представянето е присъствал синът на благодетеля на оранжевите Гриша Ганчев – Данаил, на когото бащата формално прехвърли акциите на футболното дружество след заигравката си с ЦСКА.

В тима от мегаполиса Истанбул титуляр в отбраната от лятото е друг кадър на ловчанлии – Васил Божиков, топлата българска връзка в състава прокараха преди няколко сезона левскарите Николай Димитров-Хичо и Георги Сърмов.

За привличането на Попов е настоял горещо наставникът Риза Чалимбай. „Касъмпаша“ прави истински фурор в настоящата кампания в турската суперлига. Отборът заема 4-то място в таблицата с равни точки – по 30, с гранда „Галатасарай“. Клубният стадион с капацитет 14 234 души носи името на президента на страната Реджеп Тайип Ердоган, който е роден в едноименния истанбулски квартал. Юношата на „Пирин 2001“ може да дебютира за новия си тим още в първия официален двубой след зимната пауза на 17 януари в домакинството срещу средняка „Газиантепспор“.

С. Попов премина при оранжевите през 2008 г., натрупа опит със статут на преотстъпен в „Локомотив“ /Мз/ и „Монтана“, преди да се утвърди като ключова фигура в тима от Ловеч в последните 4 сезона и да сложи капитанската лента. Дебютира и за представителния отбор на България, с който записа два мача.

24 ч. по-рано „Литекс“ пласира колумбийската си звезда Данило Асприля в шампиона на Обединените арабски емирства „Ал Аин“. За двамата с Попов ловчанлии се похвалиха, че ще приберат общо 5.5 млн. лв. Месечното възнаграждение на тъмнокожия голаджия в ОАЕ е 115 000 лв., което прави близо 1.4 млн. годишно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *