Председателят на ветераните социалисти А. Иванов: За да стане председател на БСП – Петрич, Й. Атанасова трябва първо да плати членския си внос за две години

„За да стане председател на БСП – Петрич, уважаваната от мен Йорданка Атанасова, която е кадър на лидера в оставка Димитър Капитанов, първо трябва да си плати членския внос. В момента тя е самоизключил се член на БСП, тъй като от около две години не си е плащала членския внос. При това положение госпожа Атанасова не може да се кандидатира за председател”, заяви вчера на кратка пресконференция председателят на социалистите ветерани в южната община Ангел Иванов. 

Той е един от най-активните вътрешнопартийни опоненти на Димитър Капитанов и общинското ръководство на БСП, което на разширено заседание след местните избори подаде оставка заради слабите изборни резултати.

„На няколко пъти преди изборите канихме на среща Йорданка Атанасова, за да й предложим да я подкрепим за водач на листата на кандидат-съветниците на БСП – Петрич, но тя не дойде – разкри вчера Иванов. – Капитанов беше сигурен, че няма да го изберат за кмет на Коларово, затова направи така, че Атанасова да работи за него като водач на съветническата листа. Сега Капитанов иска Атанасова да оглави БСП – Петрич, за да може отново да дърпа конците в партията. Но разговарях с касиера на основната партийна организация в квартал „Шарон” Соня Маркова, където членува Атанасова. С голямо учудване разбрах, че госпожа Атанасова от две години не е плащала членския си внос. Съгласно устава, член, който не си е плащал вноса повече от една година, се счита за самоизключил се. Все още не е късно госпожа Атанасова да го плати, трябва само да декларира размера на месечното си възнаграждение, според който ще бъде определен размерът на нейния внос. За да бъде тя припозната като общински лидер, ще е хубаво да се откъсне от опеката на Димитър Капитанов”, заключи Ангел Иванов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *