Кандидат-съветникът Филип Пачавуров обяви 6000 евро цена за 70 литра алкохол, заровен преди 23 г. под Царев връх

70 литра алкохол, отлежал в бъчви и заровен в Пирин планина преди 23 години, се предлага за продан срещу 6000 евро. В цената е включен и бонусът купувачът сам да намери къде лежи течното имане, да си го откопае и да си го закара у дома.
Обявата, наречена „Пиринското съкровище“, бе пусната в един от най-големите български сайтове за продажби между Коледа и Нова година и все още е активна. В нея подробно е описано къде е заровено съкровището през 1992 г. и какво точно ще получи купувачът срещу немалката сума.
Алкохолът е 3 вида, в 3 дъбови бурета и е закопан на 3 метра под земята „високо в Пирин планина, на Царев връх – Султан тепе. Автентичността е гарантирана от посаденото върху буретата дърво, което е с диаметър 35 см“, пише в указанията. В едното буре има 30 литра узо, 70 градуса, екстракт, произведено по стара гръцка рецепта. В другото се спотайват 20 литра 60-градусова мускатова ракия, произведена по стара българска рецепта, а в третото има 20 литра мерло, местно производство.
Офертата от 6000 евро е много на сметка, защото авторът на обявата е качил цени на дребно, които са доста „солени“ – литър узо е оценил на 189 евро, ракията е 159 евро, а мерлото – 199 евро литъра. В обявана е препоръчано купувачът да има видеокамера, за да може да заснеме изравянето на буретата. Фигурира и предупреждението, че може количеството алкохол леко да е намаляло поради отлежаването му.
Атрактивната обява се оказа напълно реална, при това пусната от неслучаен човек. Авторът й е кандидат-съветникът от последните местни избори в Благоевград Филип Димитров Пачавуров-Фифата, който се пробва на октомврийския вот под №18 в листата на ОбС председателя Радослав Тасков „Заедно за Благоевград“. Освен кандидат-политик 23-годишният студент по компютърни системи е и мениджър в ,,Аматьорска лига по минифутбол SPS”.
„Да, аз пуснах обявата, алкохолът е на братовчед на майка ми, който ме помоли да намеря продавач, но засега още никой не се е обадил, призна пред „Струма“ Фифата, с когото вчера се свързахме по телефона. Младежът бе категоричен, че роднината сам е правил алкохола, който е с гарантирано качество, и сам го е закопал в каменистия връх преди 23 години, когато самият той е роден.
Това далеч не е единствената обява в сайта, която грабва вниманието с оригиналността си. Тук благоевградчани продават всичко – от гоблени за по 20 лв., през кашони за банани по 50 ст., парени червени чушки по 3 лв. буркана, та до картина на популярния местен художник Пламен Бонев, която благоевградчанката Анна Топалова продава за 150 лв.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *