Инфаркт покоси Борислав Грънчаров на Нова година

Проклятието, което от години тегне над легендарното трио „Бо-Бо-Бо“, избухна с нова сила, въпреки че от тримата велики родни изпълнители – Боян Иванов, Борис Гуджунов и Борислав Грънчаров, жив остана само последният. Той е бил покосен от тежък инфаркт навръх Нова година и лекарите едва са спасили живота му, разкри дъщеря му Мария.

Точно в дните, в които Борислав Грънчаров се е готвел да изживее едни от най-уютните и топли мигове заедно със семейството си, съдбата нанесла страшен удар и на него, и на близките му. На Нова година той получил страшни болки и се наложило да го приемат по спешност в болница. Вместо да гърмят шампанско и да празнуват, хората в семейството му били на тръни и стискали палци лекарите да успеят да го спасят. В болницата им съобщили страшна новина – Борислав Грънчаров е получил тежък инфаркт. Оцелял е като по чудо, животът му е висял на тънък косъм.

Въпреки жестокостта си съдбата все пак в крайна сметка се оказала благосклонна. Изпратила му един от най-добрите лекари в страната – доц. Иво Петров, когото пациенти и медици наричат Специалиста по сърцата. Той сложил два стента на големия певец и по този начин спасил живота му. „Вече си е вкъщи, добре е“, увери дъщеря му Мария. Но въпреки ободряващите думи, които каза за баща си, тя не успя да скрие тревогата си какво ще му поднесе утрешният ден. „Истината е, че много се тревожим за него“, казва тя.

Борислав Грънчаров от години се бори със своя рак на простатата. Състоянието му е на приливи и отливи, но той не се отказва. Говори се обаче, че влошеното му здраве не е неговият най-голям проблем. Оптимизмът му го е напуснал напълно и е бил заместен от черногледство, разочарование и на моменти дори отчаяние от живота.

Големият изпълнител, когото хората още помнят с неговия брилянтен глас и неповторимо присъствие на сцената, получи истински шамар от съдбата. След годините на слава, в които публиката буквално го боготвореше, той е принуден до оцелява на ръба на бедността. Пенсията му няма и 200 лева. „Не че няма как да оцелее. Все ще се намери кой да му помогне, той има близки и приятели, дъщеря му е заможна. Но обидата му е огромна. След всичко, което е дал на родната сцена, не е редно да разчита на подаяния“, коментират хора от естрадните среди, пише „Всеки ден“.

Борислав Грънчаров страда не само за себе си, но и за своите колеги, които напуснаха този сват в същите мизерни и унизителни условия, в които той в момента живее. Другият от триото „Бо-Бо-Бо“ – Борис Гуджунов, до края на живота си разчиташе на помощи от доброжелатели, защото държавата му отпусна символичните инвалидни 220 лева като на човек, който цял живот не си е мръднал пръста за работа. А той е пълнил хиляди зали концерт след концерт и в замяна на това е получавал символични хонорари. Гуджунов така и не дочака обещаната му от държавата максимална пенсия за заслуги към културата. Страдаше от тежък диабет и си отиде в бедност. Говори се, че в последните си дни е тежал само 40 килограма.

Третият от легендите в „Бо-Бо-Бо“ – Боян Иванов, също напусна този свят огорчен, сам и беден. Той също имаше диабет и след усложнения го покоси инсулт в болница в Бургас. Негови близки твърдят, че в последните си дни бил толкова огорчен от живота, че се молел смъртта да го застигне.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *