ДОБРА ПОЛИЧБА! Безработна роди първите близнаци на Благоевград за 2016 г.

Момченца са първите близначета за 2016 година, родени в благоевградската болница. Мъжките рожби Стефан и Александър на 22-годишната Симона Стоянова от Рила и 26-годишния Антон Митов от Благоевград поели първия си дъх през 2 минути ден преди Богоявление. Близнаците изплакали в ръцете на началниците на акушеро-гинекология д-р Лидия Калоянова и реанимация д-р Любомир Димитров и колежката им д-р Ели Константинова. Раждането е извършено секцио по медицински показатели.

„Бебенцата са доносени и здрави, по-едрият – Стефан, е с тегло 2,850 килограма и е в прекрасно здраве, по-малкото бебенце – Александър, е с тегло 2,150 килограма, то се нуждае от интензивни грижи и е в кувьоз”, каза началникът на неонатология /отделение за новородени/ д-р Райна Калпазанова.

Родилката и близнаците са под активните грижи на специалистите в болницата. „Много сме щастливи, с Антон кръстихме синчетата си на дядовците, Стефан на единия дядо, а Александър носи буквичката на моя баща Асен”, каза с вълнение майката. Тя сподели, че е безработна, в отглеждането на бебенцата ще й помага майка й Детелина, защото мъжът й Антон работи в София.

Медиците орисаха здраве и късмет на първите близнаци и им пожелаха безгрижно детство.

Момченце се роди на Коледа, първото за 2016 година бебе е момче, първите близнаци също са мъжки рожби, което вещае силна и мирна година, споделиха лекари.

633 бебенца са родени през изминалата година в МБАЛ – Благоевград, а от началото на 2016 година първия си дъх са поели шест новородени. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *