ОбС – Белица единствен в региона със заместник-председател на заплата

Общинският съвет в Белица единствен в цялата Благоевградска област развърза щедро кесията си и определи заплата и на заместник-председателя си Хасан Юруков. Докато всички останали зам. председатели в другите 13 ОбС получават възнаграждения като редови съветници, Юруков ще се разписва всеки месец срещу 70% от средната брутна работна заплата на Общинската администрация в Белица за предходния месец.

Промяната е от 1 януари т.г. и стана факт благодарение на поправките в Правилника за работата и дейността на на ОбС – Белица, приети на последната сесия за 2015 г. За да обезпечат финансово зам. председателя си, съветниците създадоха 6 точки в чл. 19 от правилника, с които му вмениха като задължение проформа „да подпомага работата на съветниците и да изпълнява задачи, възложени му от председателя“.

Още по-любопитното е, че когато замества отсъстващия председател /което е основното задължение на който и да е заместник/, Юруков ще получава надницата на шефа си Ахмед Ахмед, която месечно му докарва 1080 лв.

Останалите съветници в ОбС – Белица ще вземат 50% от заплатата на администрацията за участие в сесия и още 10% – за заседание в комисия, а санкциите им са 50% от месечното възнаграждение за отсъствие от сесия и 25 лв. за неприсъствие в комисия.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *