РЗИ инспекторът Ч. Урдев с предизвестие за пенсиониране, възрастните лекари остават, няма кандидати да ги сменят

С предизвестие за пенсиониране е инспекторът в отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ към Регионалната здравна инспекция в Благоевград Чавдар Урдев. Той е с над 10 г. стаж в благоевградската здравна инспекция. Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Михаил Кметски парафирал разпореждането на Ч. Урдев в последния работен ден на 2015 г. и то изтича в края на януари.

„Колегата навърши пенсионна възраст, ще обявим конкурс за мястото заедно с конкурси за няколко лекарски щата, съобщи д-р Кметски. – Години за пенсия наскоро е навършил и д-р Димитров, но заради липса на доктори, кандидати да работят в здравната инспекция, на него не му е пуснато предизвестие за пенсиониране”, обясни д-р Кметски.

В дирекция „Медицински дейности“ на РЗИ пенсионерите са най-много, няколко пъти миналата година се обявяват конкурси за лекарски позиции, но не се явява нито един желаещ заради доста ниските заплати в сравнение с щатните места за доктори в други институции. Д-р Бошнакова и д-р Кръстева са сред работещите пенсионери, които няма кой да смени, а заради изричното министерско разпореждане от края на миналата година в РЗИ да има на разположение денонощно дежурен екип, който да реагира при отказ на здравно заведение да хоспитализира пациент, освобождаването им от работа е немислимо.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *