Директорът на Спешна помощ в Пиринско д-р Кр. Михайлов: 1000 спешни случая са обслужени през празниците, от тях 117 са деца

„Близо 1000 спешни случая са обслужени от дежурните екипи на Спешна помощ в Пиринско по време на празниците, на 631 е оказана първа помощ в приемния сектор към филиалите, 292-ма са прегледани на място у дома и при инциденти”, това обяви директорът д-р Красимир Михайлов.

„Сред обслужените са и 117 деца, от тях 97 са консултирани по спешност във  филиали по места в областта, 20 деца са прегледани при домашни условия”, уточни още д-р Михайлов.

„През празничните дни най-голям е потокът от пациенти от спешен порядък с травми – 113 пострадали, сред тях битови и други. На 84 пациенти е оказана спешна помощ във филиалите, 29 пострадали са обслужени на място. Сред пострадалите при инциденти са и четири случая с криминален характер при сбивания. Три спешни случая с пострадали от пиратки има в Сандански, сред тях две деца и една жена, те са с леки изгаряния по ръцете и не са хоспитализирани. 13 пациента изпаднали в нестабилно състояние с интоксикации са обслужени по време на празниците, от тях седем, прекалили с алкохола, са обслужени на място у дома и в заведения.

Сред пациентите от спешен порядък са и над 20 случая на повалени от инфаркт и инсулти, 33-ма болни със сърдечносъдови заболявания, гастроентероколити и други заболявания са настанени за лечение под активно наблюдение в болниците в Пиринско.

17 мобилни екипа са обслужвали гражданите в Благоевградска област, един допълнително бе разкрит в Банско”, заключи д-р Михайлов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *