Софиянец, кюстендилски зет, прави цех за натурални сокове в овчарниците на Лозно, открива 55 работни места

Цех за производство на натурални сокове правят в близкото до Кюстендил село Лозно, съобщи кметът на селото Пламен Матуски и допълни, че цехът ще се намира в бившите овчарници, които вече са купени от предприемача.

Името на предприемача е Васил Дамянов и е софиянец, женен за кюстендилка, издават от селото. Бизнесменът е направил предварително проучване на възможностите на региона във връзка с продукцията, която произвежда.

„Черешите няма да са проблем, имаше съмнения относно ябълковата реколта, но се оказа, че има доста нови ябълкови градини, които ще могат да захранват предприятието със суровини”, обясни селският първенец. Той допълни, че цехът ще произвежда само натурално чиста продукция.

„100% чист ябълков или черешов сок. Никакви примеси или консерванти. Доколкото разбрах, цялата продукция ще бъде за износ”, обясни Матуски.

Това е най-голямата инвестиция в региона през последните 30 години, коментират живеещите в Лозно и околните села. Според предварителните данни плодовете – череши, ябълки и сини сливи, ще бъдат изкупувани от местни производители, като за целта вече са проведени няколко срещи със земеделските производители.

„Най-радостното е, че става дума за осигуряване на 55 работни места. Надявам се инвестицията да стане факт, инвеститорът ме увери, че е въпрос на време това да се случи”, каза Матуски.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *