Застреляните Петя и Дани били по пижами, убиецът им – облечен

5-годишната Петя Сапунджиева и майка и? Йорданка били по пижами, когато Благой ги убил. Самият той не се съблякъл.

Това доказва, че предварително е замислил да застреля семейството си, разкриха пред “24 часа” разследващите. И трите жертви са загинали с куршум в слепоочието. Стрелецът е използвал 9-милиметров армейски пистолет “Валтер P38”. Същото оръжие са носели служителите на тайната полиция в нацистка Германия – Гестапо, и висшите офицери от Вермахта.

Според специалисти “Валтер P38” e един от най-добрите пистолети, произведени през 40-те години на миналия век. В Българската армия е бил на въоръжение до 9 септември 1944 г.

Криминалистите все още не са открили как 35-годишният шофьор на камион, зареждащ бензиностанции с гориво, се е снабдил с пистолета. Предполага се, че го е купил от колекционер или от интернет сайт.

Основната версия е, че Благой е погубил дъщеричката си и съпругата заради предстоящ развод. Не е могъл да понесе мисълта, че семейството им ще се разпадне.

Все още не се знае дали е бил под влияние на алкохол или наркотици на 3 срещу 4 януари, когато се е разиграла трагедията в квартирата на Сапунджиеви на ул. “Асен Христофоров” в Пловдив. Най-вероятно съпрузите са водели за пореден път разговор за брака си.

“Той много я обичаше, но Йорданка не му отвръщаше със същите чувства”, заяви Иван Сапунджиев, брат на убиеца.

Мъжът е съсипан след ужасяващото двойно убийство и самоубийство. Той разказа, че Дани и Благой се запознали през 2008-а. Шофьорът бил луд по жена си. Накупил и? тоалети, тъй като нямала много дрехи, когато се оженили.

“Угаждаше и? за всичко. Пускаше я навсякъде – по банкети и срещи с приятели”, твърди Иван. По думите му Петя била отгледана от баба си Петя Сапунджиева. Майката на Йорданка нямала голямо участие в грижата за момиченцето.

Баща и? Тодор, който живее в Съединение, дори не отишъл на сватбата на дъщеря си. Допреди година младото семейство живеело в кв. “Беломорски”, където е къщата на възрастните Сапунджиеви.

После решили да се изнесат под наем, за да бъдат самостоятелни. Според брата на Благой още тогава се усещало напрежение между тях. Според него конфликтите им се задълбочили, след като се отделили.

Иван Сапунджиев е категоричен, че не са имали финансови проблеми. Получавали добри заплати, нямали банкови заеми. Карали отделни джипове. Тойотата на Йорданка била купена преди празниците.

“Знам кой е виновникът, за да се стигне до трагедията, но няма да разкрия истината сега”, добави Иван Сапунджиев. Той не е забелязал някакви тревожни промени в държанието на брат си. Няма представа как се е снабдил със стария армейски пистолет.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *