„Бизони“ и „Бейбс“ още чакат шампионските си титли по бейзбол и софтбол от 2015 г.

Държавните шампиони по бейзбол и софтбол – благоевградските „Бизони“ и „Бейбс“, още чакат титлите, които спечелиха през 2015 г., да влязат във витрините им. До тази ситуация се стигна, защото федерациите на двата спорта в България не можаха да организират официални закривания на сезона.

Любопитен факт е, че президент на бейзболната федерация е играещият наставник на 20-кратните шампиони и националния отбор Ясен Неделчев. Неостаряващият ветеран, който започна 50-ата си година, участва и във финалната серия, след която бизоните пречупиха „Атлетик“ /Сф/ в драма с 3:2 победи.

Първенствата по бейзбол и софтбол започват в началото на април и дотогава има възможност да се спретнат някакви награждавания. Друг вариант е купите и златните медали да бъдат връчени на победителите преди първите им домакински мачове от новия сезон. Той изглежда най-икономичен от финансова гледна точка, а при перманентната липса на средства, която преследва федерациите, не е изключено Я. Неделчев и колегата му в софтболното направления Юрий Алкалай да се спрат именно на този подход.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *