Разследват за подкуп и притежание на незаконно оръжие ловеца от дружинката на премиера Б. Борисов, предложил 100 лв. на полицайка от Дупница да не му пише акт

Прокуратурата в Дупница повдигна две обвинения срещу „новогодишния” ловец Пламен Димитров, станал известен с това, че опита да даде 100 лв. на служителката от КОС – Дупница Веселка Сърбова „да се почерпи и да не му пише акт”.

Държавните обвинители разследват столичанина за подкуп и за притежание на незаконно оръжие. Пишман ловецът престоя 24 часа в ареста, след като Сърбова му щракна белезниците по време на проверка в землището на вече несъществуващото село Яребковица, намиращо се в близост до дупнишкото село Крайници, в полите на планина Верила.

„Тези проверки са рутинни, освен служители на КОС в екипите се включват и служители на горските и ловни дружества, които проверяват за спазване на изискванията за специално облекло, разрешителни за ловуване и употреба на алкохол”, разказват авджии.

Както вестник  „Струма“ писа, по време на първата проверка за 2016 година проверяващите от служба КОС към РУП – Дупница установили, че 44-годишният софиянец Пламен Димитров, който е законен ловец, е излязъл на редовен и разрешен ловен излет с нерегистрирана ловна пушка. Докато Събева му пишела акт, той й предложил 100 лв. „да се почерпи и да не му налага глоба”. Това разярило служителката на КОС и тя му щракнала белезниците. С полицейска патрулка Пламен Димитров е закаран в РУП – Дупница.

Софийската ловна дружинка „София юг” има разрешително да ловува в землището на с. Яребковица, което попада в ловния район „Витошко-Студена”. Член на тази дружинка е и премиерът Бойко Борисов, който обаче сега не ходи на ловни излети заради безопасността си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *