8000 лв. глоба плаща Симитли за незаконни сметища

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов бе ударен с 2 санкции от декемврийската проверка на РИОСВ – Благоеврад, които са в общ размер на 8000 лв. 5 бона е санкцията на градоначалника за това, че е допуснал образуване на незаконни сметища по речните легла на реките Струма, Осенска река, Градевска река, Брежанска река и Чобан дере, а други 3 бона ще трябва да плати общината за неизпълнено предишно предписание на РИОСВ за същото.

С наказателно постановление е още „Енергоремонт Кресна“ АД, чийто завод е специализиран в производство на отливки, резервни части и нестандартно оборудване. За неводене на отчетност на отпадъците му е наложена имуществена санкция в размер на 2000 лв.

Със същата санкция за същото нарушение са и петричките фирми „Серж – 2013“ ЕООД и „А.С.А – Антон Сашов Антонов“ ЕООД.

С поредно финансово наказание е и „фирмата-отличник“ на община Гърмен – собственикът й Венцислав Амзов, чиято близост с гърменската кметица Минка Капитанова му осигурява от години най-апетитните обществени поръчки в района, сега е санкциониран за непровеждане на емисионен контрол на отпадъчните газове, изпускани в атмосферния въздух от асфалтосмесителна инсталация. Въпреки това последният месец от 2015 г. може да се сметне за добър за Амзов, защото РИОСВ му спря текуща месечна санкция в размер на 1769 лева.

След отстранени нарушения баха премахнати и текущите месечни глоби на „Фурнир пласт“ – Симитли, хърсовската Винарска изба „Вила Мелник”, „Бестпластик” ООД – с. Капатово и община Сандански.

Общо от проверките на 75 обекта РИОСВ – Благоевград издаде наказателни постановления за 19 600 лв. и наложи санкции за 6859 лв.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *