Шеф на „Пирин“ (ГД) настоява за по-ранен старт на зимната подготовка

„Пирин“ (ГД) може да започне подготовка и по-рано от 18 януари, намекна спортно-техническият директор на футболния клуб Иван Близнаков. В момента единствен той от досегашното ръководство обяви, че е нужно тя да стартира колкото е възможно по-рано и тимът да има 30-35 дни за предсезонните си занимания преди началото на пролетния дял от Югозападна „В“ група на 21 февруари.

„Трябва да имаме около месец за подготовка, практиката показва, че това е оптималният срок и всеки ден забавяне е пагубен. Не бива да мислим за това, че предстои Общо събрание. Не смятам, че е проблем да започнем и преди него. Ние сме назначени на своята длъжност и е редно да изпълняваме задълженията си, след като сме на работа и не сме си подали оставката или някой не ни е уволнил. Административните задачи са на УС и нас не трябва да ни бърка това, че ще има събрание. Необходимо е да следваме спортно-техническите въпроси. След това ще говорим за треньора, дали остава, или не, кой остава и кой си тръгва. Що се отнася до контролите, никой от треньорското ръководство не е разговарял с мен за такива начинания.

В крайна сметка има йерархия и норми, които говорят, че като ръководител трябва и аз да съм в течение на нещата. Освен това ние не трябва да действаме на собствена глава, без да сме съгласували действията си с общината, която е нашият основен спонсор и нещата зависят от тяхната дума. През последните дни заедно с домакина на отбора сме прегледали инвентара и имаме направен списък с нужните неща, за да започнем нормално пролетния дял на първенството, който да се предостави на вниманието на местната власт. Естествено, от общината, която винаги е била зад нас, ще кажат своето мнение и ще определят целите, които ще преследваме. Единственото сигурно е, че нашите не са и никога не трябва да са 13-15-о място, а далеч по-високи. Важното е да се опитаме, макар и при по-свит бюджет, да направим нужното да бъдем на по-добро ниво, отколкото през есента“, коментира Ив. Близнаков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *