Треньорът на „Марек“ Н. Найденов след провала в Берлин: Дойде време за нови момчета

Дойде време за нови момчета, обобщи мнението си след провала на волейболистите в олимпийската квалификация в Берлин наставникът на шампиона „Марек“ Найден Найденов. Бившият национал обаче поясни, че тоталното подмладяване ще бъде грешно решение. Неприятно и тежко е, че не успяхме да се класираме за Рио. Не можахме да дадем всичко от себе си, в решителния мач с Русия ни липсваше увереност, после дойде и сривът срещу Франция. Пътят занапред е да се изгради млад и боеспособен отбор с нови състезатели.

Разбира се, не трябва да се подмладява целият национален отбор. Трябва да се вкарат няколко нови момчета и да се започне тяхното обиграване, да им се създаде самочувствие и увереност, за да може на световното първенство след 2 години да имаме добър състав. Важен е подборът, да се селектира най-доброто откъм млади волейболисти и да се започне сериозна работа с тях още отсега.

Нека им се дава шанс за изява и да натрупат опит в международни прояви, да ги спрем да ходят в знайни и незнайни отбори в чужбина, а да ги задържим у нас, където да играят редовно. В заключение трябва да гледаме позитивно и да мислим за бъдещето. Но не всичко да отмине като всяко чудо за три дни, коментира Н. Найденов, под чието ръководство трикольорите пробиха в топ 4 на олимпиадата в Лондон преди 4 г.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *