ДОБРЕ ДОШЛИ В ПЕТРИЧ! Указателни табели, монтирани на 1.3 м височина, затрудняват движението на пешеходците по тротоара на улица „Рокфелер“

Пореден парадокс в Петрич. През няколко метра на тротоара покрай улица „Рокфелер“ в южния град са монтирани указателни табели, които затрудняват движението на пешеходци, най-вече на възрастни и незрящи хора. Височината, на която са монтирани те, е около един метър и 30 сантиметра. Под тях човек не може да мине прав, задължително трябва да се навежда, при леко невнимание ще удари главата си.

Неудобството за хората е факт. И покрай самите табели не може да се мине спокойно. При влизането в Петрич от Кулата табелите са на левия тротоар. Необмисленото и нелогично действие на институциите затруднява спокойното придвижване на пешеходците в района.

Апелът на петричани към Агенция „Пътна инфраструктура“ и местната власт е да демонтират тези табели и да ги поставят на по-високо, за да не пречат на свободното придвижване на пешеходците, както и да бъдат по-улеснени водачите на моторни превозни средства.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *