Подозират авери на Фатик за убийствата на Антов и Весо Дебелия

Главорези, близки до покойния Филип Найденов-Фатик, са сред основните заподозрени за поръчковите убийства в София, твърди „България Днес“. В рамките на три дни жертва на неизвестните до момента килъри станаха двама души – висаджията Веселин Стоименов – Весо Дебелия и собственикът на модна къща „Агресия“ Александър Антов.

Двете екзекуции са извършени по изключително професионален и арогантен начин Весо Дебелия е издебнат от убийците пред дома си в четвъртък вечерта, без да им пука, че могат да бъдат видени от съседи. Излизайки от входа на кооперацията, Стоименов е покосен от седем куршума и загива на място. Гилзи от оръжието обаче не са открити. Такива липсват и при екзекуцията на бизнесмена Александър Антов. Убийците издебват Антов, докато разхожда кучето си, и изпразват пистолетите си в него. 

Стрелбата става насред голя поляна на метри от къщата на бизнесмена. След това изчезват, без да им пука от стотиците охранителни камери наоколо.

Освен пренебрежението към камерите между екзекуциите на Весо Дебелия и Александър Антов има и други сходни черти, които могат да бъдат сметнати като кодирано послание към следващи жертви или към поръчителя на екзекуциите. И в двата случая килърите дълго време наблюдават жертвите и проучват прецизно навиците им. 

Повтарящи се елементи има и при самите убийства. Първоначално Стоименов и Антов са гръмнати няколко пъти в тялото с последвали по два контролни изстрела в главата. Подобна схема на „подсигуряване“ е характерна за килъри от бившия Съветски съюз, разкри топкриминалистът Ботьо Ботев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *