Полицията цяла нощ на крак след сигнали за нападение в Санданско! Атакуваха с камъни две къщи в Склаве, докато стопаните спят

Инциденти в две къщи станаха в петъчната нощ в санданското село Склаве. Около 21 часа на ул. „Никола Лазаров“ неизвестен извършител през 15 минути хвърлял камъни в спалнята на спящо вече семейство. В 23.45 ч. отново бе хвърлен камък, но в друга къща, на ул. „Черно море“ 19. След подадените от потърпевшите семейства сигнали цяла вечер полицията бе на крак.

Пред репортер на вестник„Струма“ Атанас Костадинов, който по време на атаката с къмъни бил в спалнята със съпругата си, разказа:

„Вече си бяхме легнали. Около 21.10 часа чух страшен трясък и помислих, че някой ми хвърля бомби пред къщата. Къщата ми граничи с гола земя, затова съм я оградил с мрежа. Излязох на двора и по светлината обиколих имота. Тогава в задната част видях, че някой е счупил прозореца в спалнята, отрязана ми беше част от мрежата, а камъкът дори бе обърнал саксиите по земята. Беше паднал навън и аз не съм разбрал, че някой „опипва почвата“, най-вероятно за да ни обере. Съпругата ми се уплаши страшно много, едва я успокоих.

Минаха около 15 минути. Тъкмо отварях гардероба, когато последва втори удар. Камъкът мина на сантиментри от главата ми, удари се в спалнята и рикошира в краката ми. Нямам отношения с никого, нито вземане-даване. Някой иска да ни обере. Това са роми от махалата. Тук по цял ден е манифистация от тях, страшна работа е. Първо пробват дали има някой у дома и след това атакуват. Ами ако ме беше уцелил по главата”, разказа притеснен Ат. Костадинов и допълни: „Веднага позвънях на тел. 112. Дойдоха полицаи, обиколиха цялото село, но се бяха скрили някъде. Аз съм пенсионер, често се отбивам до сина в Сандански и закъснявам, ако жена ми беше сама в този момент, не знам какво щеше да стане”.

„Тук, в Склаве, всеки ден има кражби. Най-пресният случай е от четвъртък”, добавиха съседи на Атанас, които бяха дошли в двора му след инцидента. „В Лешница в четвъртък стана обир на агрегат от къща. На другия ден го намериха тук, в Склаве, при така познатия на полицията ром Аско. След като написал в обясненията, че е намерил агрегата в полето, го пуснаха. Това е пълно безхаберие“, разказват потресени селяните от Склаве.

„Тук си имаме 4-5 човека, за които се знае с какво се занимават”, каза Атанас. „Аз съм се прежалил вече, а хвана или усетя някой в двора – убил съм го, каквото иска да става. Те обаче бързо бягат, а аз докато изляза… Страх ме е, че съм сам, и ако тръгна в тъмното, може и да ме убият. Да те е страх да живееш в собствената си къща – какво е това, питам аз…

Доста хора пострадаха в селото от кражби и нападения. Някои дори се плашат да свидетелстват след това. Ромите ли ще ни завладяват, те ли ще ни взимат страха”, попита риторично накрая потърпевшият Ат. Костадинов. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *