Заради дълг към банка продават 2 магазина на млад бизнесмен в центъра на Кюстендил

Продават два магазина „Всичко за 1 лв.” в централната част на Кюстендил за малко под 100 000 лева. Частен съдебен изпълнител Елица Христова обяви за принудителна продан двата търговски обекта „Комбо” на ул. „Симеон І”, до суперлуксозния спа хотел „Стримон”.

Продажбата е принудителна заради дългове на собственика на фирма „Риъл естейт пропърти билдинг енд мениджмънт“ ЕООД, бизнесмена Светлозар Стойнев. Двата магазина се намират на партерния етаж на една от най-красивите, построени само преди 5-6 години сгради в централната градска част на областния център. Според Търговския регистър обаче от три години банка е наложила запор върху фирмата на Светлозар Стойнев заради дълг, надхвърлящ 156 хиляди лева, колкото официално е главницата на банковия заем. Ъгловият магазин, който е по-голям и има допълнителни складови помещения, но така и никога не е заработил, се търгува срещу цена от 63 хиляди лева, а по-малкият, в който в момента се намира едно от „левчетата” на Кюстендил, с размери от 31 кв.м, се предлага срещу първоначална цена от 29 985.00 лв.

Едва ли на първия търг ще се намери нов собственик на двата търговски обекта, които лесно могат да бъдат превърнати и в жилища, ако новият собственик не желае да ги ползва като магазини, защото през последните месеци продажбата на имоти в Кюстендил става изключително трудна, коментират в бизнессредите на града под Хисарлъка. Качественото строителство по европейските изисквания с външна изолация и „дишащи” покриви струвало много, което допълнително надувало цените на имотите, построени през последните години, а за такива жилища и търговски обекти почти не се намирали клиенти, обясняват специалистите в имотните сделки.

Светлозар Стойнев е от младото поколение бизнесмени, малко познат в родния си град, най-вече поради факта, че работи в столицата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *