Двойно падна глобата на собственик на бензиностанция, наложена заради разлики в оборота и парите в касата

Районен съд – Кюстендил под председателството на съдия Мая Миленкова намали от 1000 на 550 лв. глобата, наложена на собственика на единствената бензиностанция в община Невестино –  Николай Василев. Наказанието е подписано от директора на НАП – София, след като данъчни инспектори при проверка на място открили в касата на бензиностанцията повече пари от чукнатите на машинката на бензиностанцията.

В наказателното постановление е записано, че дневният оборот на търговския обект е 933.95 лева, но по време на проверката инспекторите преброили 1212.27 лева в касата.

Според управителя на бензиностанцията разликата от 278,32 лева била лични пари на бензинджията, който бил там по време на проверката, но така и не казал нито дума, за да обясни наличието им.

Случаят е обявен за малозначителен, тъй като на практика „излишните” пари са по-малко от 1/5 от сумата, получена от продажбата на гориво през деня, коментират юристи в Кюстендил, макар че буди съмнение фактът, че служителят на бензиностанцията е държал джобните си пари в касата на фирмата.

От повече от две години касите на бензиностанциите са свързани директно с НАП, като всяка операция в тях се контролира електронно, коментират данъчни служители.

Това е вторият подобен акт на територията на Кюстендилска област за миналата 2015 година. При предишния с пари в касата, без да са отчетени от фискалното устройство, „изгоря“ собственик на кафене, който така и не успя да обясни защо има 50-ина лева в повече, отколкото отбелязаните от апарата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *