Refan-728×90-July-2019

Задушено месо по руски в гювече

Необходими продукти:

650 г телешко месо

1 кг картофи

4 с. л. масло

2 глави лук

3-4 с. л. телешки бульон

1 с. л. заквасена сметана

дафинов лист, сол, черен пипер, магданоз, копър на вкус

100 мл червено вино

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете картофите на кубчета, като леко ги запържите в маслото. Нарежете лука на едро и го запържете. Нарежете месото на кубчета и го запържете в същата мазнина от всички страни.

Пригответе гювечетата и наредете в тях първо месото, картофите, лука, подправките на вкус, залейте с бульона, смесен със сметаната, виното, затворете с капаците и печете за 30 минути при 180 градуса фурна.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *