„Неизвестен“ самолет разтревожи сайтове! Оказа се авиационно учение

Неизвестен самолет вдигна по тревога авиационни сайтове заради странните си маневри над страната в днешния следобед.

Най-вероятно става дума за машина, която участва в международно авиационно учение на българските ВВС и съюзници от НАТО, стартирало още на 4 януари, коментираха от МО пред „24 часа“.

За летателната подготовка от САЩ у нас за първи път пристигнаха 10 бойни самолета от типа А-10, които служат за непосредствена поддръжка на пехотата. В случая може да става дума и за натовски самолет цистерна КС-135.

Според online картата на flightradar24.com. машината идва от север и след като достига Стара планина, започва странни маневри над Южна България. Първо поема към Хисаря и Панагюрище, после обръща към Бургас, като след Карнобат отново се насочва към София и започва въртене в кръг над Сливен и Стралджа. В 16,30 самолетът доближава границата с Гърция и Турция, а в 17 ч. изключва транспондера си и изчезва от екраните на радара.

Фактът, че машината кръжи предимно в района на полигона Ново село би трябвало да ви говори, че става дума за изпълнение на задачи в рамките на авиационното учение, казаха още от МО.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *